Stappenplan voor het schilderen

De allereerste stap voor het schilderen van de muren in huis is het maken van een planning. Je moet eerst een beeld creëren van de look die je wilt bereiken. Wellicht zou het plafond ook een nieuwe verfbeurt kunnen gebruiken. Bij het maken van een planning hoef je je niet te beperken tot één bepaalde kleur voor in een kamer. Je kan verschillende kleuren en tinten met elkaar mixen. De tweede stap is het kiezen van de kleuren. Dit kan nogal moeilijk zijn. betonlook verf heeft bijvoorbeeld al een enorm assortiment aan Beton cire kleuren. Hierbij is het praktisch om een kleurenschema uit te kiezen. Heb je bijvoorbeeld liever warme of koele tonen?

De juiste materialen kiezen

Als je een definitieve keuze hebt gemaakt voor de kleuren, kan je door naar de derde stap: het kiezen van de juiste gereedschappen en materialen. Elk schilderproject is namelijk anders, daarom heb je ook verschillende gereedschappen en materialen nodig. Allereerst heb je vanzelfsprekend verf nodig. Hierbij kan je denken aan de verfsoort, de kleur en de hoeveelheid verf die je nodig hebt. Vervolgens zijn verfrollers en verfkwasten noodzakelijk. Daarnaast heb je een verfemmer en een verfrooster nodig. Tot slot kunnen schuurpapier en afplaktape goed van pas komen. Dit zijn echter de standaard materialen die je nodig hebt. Afhankelijk van jouw schilderproject kan je meer materialen nodig hebben.

Het voorbereiden van de kamer

Het voorbereiden van de kamer is cruciaal. Je wilt immers niet dat meubels of de vloer beschadigd raken. Het makkelijkste is om de meubels die je kan verplaatsen uit de kamer te halen. Meubels die je niet gemakkelijk kan verplaatsen kan je in de kamer laten staan. Het is vereist om alles in de kamer af te dekken. Wanneer je gebruik maakt van Kalkverf hoef je je geen zorgen te maken voor beschadigingen. Dit is namelijk verf op waterbasis. Dit kan je gemakkelijk verwijderen met water en zeep. Hiervoor heb je dus geen terpentine of iets dergelijks nodig.